İhracat Rekoru Kırmak İstiyoruz

Endüstriyel mutfak malzemeleri sektöründe 6 yıldır hizmet veren Osimo, Türkiye genelinde 78 ildeki yetkili satıcıları ile satış sonrası servise öncelik veriyor.

Endüstriyel mutfak malzemeleri sektöründe 6 yıldır hizmet veren Osimo, Türkiye genelinde 78 ildeki yetkili satıcıları ile satış sonrası servise öncelik veriyor. Yüzde yüz yerli üretim yaptıklarına dikkat çeken Rıza Bayar, “En büyük hedefimiz, sektörümüzde ihracat rekoru kırmak’ dedi.

2015 yılında endüstriyel mutfak malzemeleri sektöründe hamur yoğurma makinası ile üretimine başlayan Osimo, aradan geçen 6 yılda 5000 bin metrekarelik kapalı alanda et kıyma makinası, hamur açma makinası ve soğan doğrama makinası gibi birçok ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor. Ürünlerin imalatlarını yüzde yüz yerli olarak gerçekleştirdiklerini aktaran Osimo İşletme Sahibi Rıza Bayar, “Türkiye geneline ürün imalatımızı yaparak makinalarımızı gönderiyoruz. Ortadoğu ve Körfez ülkeleri başta olmaz üzere Belçika ve Finlandiya gibi Avrupa ülkelerine de ihracat yapıyoruz. Sektörde aranan marka durumundayız.  İhracat anlamında çıtamızı artırmak ve ülkemiz geneline daha fazla yayılma gibi hedeflerimiz var. Hamur yoğurma gereksinimi olduğu zaman Osimo tercih edilsin gibi hedefimiz var. Bu doğrultuda çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.

SATIŞ SONRASI SERVİSE ÖNCELİK VERİYORUZ

Osimo’nun ürün yelpazesi hakkında bilgi veren Bayar, “Ürün yelpazesi olarak önceliğimiz hamur yoğurma makinası olarak tanındık ve bilindik. Bunun dışında yelpazemizi genişletmeye çalışıyoruz. Et kıyma makinası, hamur açma makinası, soğan doğrama makinası, öğütücü, et kemik testeresi gibi ürünlerle yüzde yüz yerli üretim yapıyoruz. Ürünlerimiz endüstriyel mutfak malzemeleri diye geçer. Otel, restoran ve lokanta gibi yerlere hitap ediyoruz. Özellikle son dönemlerde insanlarımız kendi ekmeğini daha sağlıklı ve hijyenik olduğu için kendileri yapmak istiyor. Bundan dolayı da hamur yoğurma makinası evler için en büyük gereksinimlerden birisi. Konya’da fabrika satış mağazamız mevcut.  Türkiye genelinde 78 ilde yetkili satıcılarımız var. Birçok ilçede ise yetkili servislerimiz bulunmakta. Satış sonrası servise de öncelik veriyoruz” şeklinde konuştu.

AYLIK HACMİMİZ MİNİMUM 15 MİLYON TL

En büyük hedeflerinin sektörlerinde ihracat rekoru kırmak olduğunun altını çizen Bayar, “Daha fazla istihdam sağlayıp 50 bin metrekare alanda imalat yaparak sektörümüzde ihracat rekoru kırmak istiyoruz. Ayrıca ürün yelpazemizi de genişletmek istiyoruz. Bunlarla ilgili de yoğun çalışmalarımız var. Adım adım ilerliyoruz. Aylık hacmimiz minimum 15 milyon TL. Ülke ekonomisine büyük bir katma değer sağlıyoruz. Birde müşterilerimiz Osimo markalı ürün aldıkları zaman mutlu oluyorlar. Herhangi bir sorun yaşadıkları takdirde ise anında hizmet alabiliyorlar. Makinamızın hem kaliteli hem de ekonomik olması en büyük tercih sebeplerindendir. Buda bizleri rakiplerimizden bir adım öne çıkarmaktadır” dedi.